Militärt försvar

Området hanterar det militära försvaret, samordningen med det civila försvaret och frågor rörande totalförsvarsplikt. Området inkluderar också försvars- och försvarsmaterielsamarbeten med andra länder.

Aktuellt om militärt försvar

Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Pressträff på Berga örlogsbas om stöd till Ukraina

Tisdagen den 20 februari bjöd statsminister Ulf Kristersson in till pressträff tillsammans med försvarsminister Pål Jonson och finansminister Elisabeth Svantesson. Under pressträffen presenterades ett nytt stöd till Ukraina.

En stridsbåt 90 ses från sidan flytandes i en vintrig skärgårdsmiljö
Stridsbåt 90 Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Framgångsrikt utbildningspaket för ukrainska militären utökas

Regeringen har beslutat om ett ramuppdrag till Försvarsmakten att under 2024 genomföra och delta i militär utbildning av ukrainska medborgare. Det utbildningsstöd som Sverige hittills har lämnat har varit väldigt uppskattat av Ukraina. Nu förlängs pågående utbildningsinsatser och möjlighet ges att komplettera de tidigare utbildningsinitiativen med ytterligare aktiviteter.

Pressmeddelande
Pressmeddelande Illustration: Regeringskansliet

Svenska stabsofficerare skickas till Röda havet

Regeringen har gett Försvarsmakten i uppdrag att placera upp till tio stabsofficerare i EU:s sjöfartsskyddsinsats Eunavfor Aspides i Röda havet.

Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Avtal om försvarssamarbete med USA undertecknat

Sverige och USA har genom försvarsminister Pål Jonson och försvarsminister Lloyd J. Austin III undertecknat ett försvarssamarbetsavtal som betyder att länderna kommit överens om förutsättningarna för amerikanska styrkor att verka inom Sverige.

Innehåll om militärt försvar

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 451 träffar.