Infrastruktur­departementet

Infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.

Ansvariga statsråd

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth
Tomas Eneroth Infrastruktur­minister
Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister
Anders Ygeman Energi- och digitaliserings­minister

Aktuellt från Infrastrukturdepartementet

  • Pressträff med Anders Ygeman och Per Bolund

    Regeringen avser att ge Affärsverket svenska kraftnät i uppdrag att bygga ut transmissionsnätet till områden inom Sveriges sjöterritorium där det finns förutsättningar att ansluta fler elproduktionsanläggningar. Utbyggnad av havsbaserad vindkraft förväntas vara ett viktigt bidrag till att målen om förnybar elproduktion till 2040 nås och bidrar även till att möta den ökade efterfrågan på el i framtiden.

  • Digital pressträff med infrastrukturminister Tomas Eneroth

    Idag, torsdagen den 23 september kl. 11.30, bjuder infrastrukturminister Tomas Eneroth in till en pressträff

Tomas Eneroth och ledamöter från Elektrifieringskommissionen i möte med den tyska delegationen.
Betydelsen av samverkan lyftes när Elektrifieringskommissionen träffade den tyska delegationen. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Tyskt intresse för Elektrifieringskommissionens arbetssätt

Under den första dagen av det tyska statsbesöket den 7-9 september välkomnade infrastrukturminister Tomas Eneroth representanter ur den tyska delegationen på Infrastrukturdepartementet. Syftet med besöket var att ta del av Elektrifieringskommissionens arbete och arbetssätt.

Hela landet ska leva – bondepaket och stora satsningar på landsbygden i regeringens budgetproposition

Idag höll näringsminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Tomas Eneroth en pressträff om stora satsningar för en levande och växande landsbygd i budgetpropositionen för 2022.

Tomas Eneroth tar emot utredning om elvägar

Idag, den 1 september, tar infrastrukturminister Tomas Eneroth emot elvägsutredningen. På pressträffen medverkar även utredare Elisabet Falemo.

Tomas Eneroth tar emot utredning om Bromma flygplats

Idag tar infrastrukturminister Tomas Eneroth emot uppdraget att ta fram underlag inför en avveckling av driften av och verksamheterna vid Bromma flygplats. På pressträffen medverkar även utredare Magnus Persson.

Innehåll från Infrastrukturdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1162 träffar.