Infrastruktur­departementet

Infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.

Ansvariga statsråd

Infrastruktur­minister Tomas Eneroth
Tomas Eneroth Infrastruktur­minister
Porträtt av Khashayar Farmanbar inomhus
Khashayar Farmanbar Energi- och digitaliserings­minister

Aktuellt från Infrastrukturdepartementet

  • Svenska kraftnät får investera 3,2 miljarder i åtta stamnätsstationer i sex kommuner

    Regeringen bemyndigar Svenska kraftnät att genomföra investeringar i åtta stamnätstationer, till en total investeringskostnad om 3,2 miljarder kronor. Investeringarna innebär att stationerna kan förnyas och anpassas för bland annat framtida behov av förnybar elproduktion.

  • Regeringen presenterar rekordsatsning på Sveriges infrastruktur

    Regeringen har beslutat om en ny nationell plan för transportinfrastrukturen i Sverige. Totalt fördelas 881 miljarder kronor i en historisk satsning för att öka takten i utvecklingen av Sveriges infrastruktur.

Förstärkt digital myndighetssamverkan

Regeringen tillsätter en utredning som ska titta på hur myndigheter, regioner, kommuner och andra aktörer enklare, säkrare och mer systematiskt kan dela data.

Tomas Eneroth tar emot Arlandautredningen

Fredag den 17 juni hölls en pressträff med infrastrukturminister Tomas Eneroth och utredaren Peter Norman som redovisade sitt uppdrag att utreda och ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda flygplats.

Kraftpaket för mer billig el i hela landet

Regeringen har presenterat ett nytt kraftpaket på energiområdet för att se till att Sverige har mycket el till bra pris med start de kommande åren. Kraftpaketet innehåller förslag om solkraft, vindkraft och vattenkraft, som kraftvärme, fjärrvärme och kärnkraft.

Sverige stöttar Ukraina med materiel för att säkra landets energiförsörjning

För att stötta Ukraina och bidra till att säkra landets energiförsörjning har regeringen beslutat att Svenska kraftnät får överlåta materiel som kan användas för att reparera landets elnät.

Innehåll från Infrastrukturdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1660 träffar.