Folkhälsa och sjukvård

Sjukvård handlar om de insatser som görs för att vårda dem som är sjuka och att utveckla vården. Vården ska vara jämlik, jämställd och tillgänglig och erbjudas utifrån behov på lika villkor. Folkhälsa handlar om de insatser som görs för att förebygga ohälsa och omfattar allt från breda insatser för att främja folkhälsan till specifika frågor som alkohol, tobak, spelberoende och skydd mot smittsamma sjukdomar.

Aktuellt om folkhälsa och sjukvård

  • Anpassning av restriktioner från 15 juli

    Bild: Regeringskansliet

    Vid en pressträff den 12 juli meddelades att ett antal restriktioner lyfts från och med den 15 juli. Detta enligt steg 3 i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska anpassas och avvecklas.

  • Pressbriefing med Lena Hallengren och Johan Carlson

    Torsdagen den 17 juni höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson en digital pressbriefing för att ge en lägesuppdatering om covid-19-pandemin och påminna om vilka restriktioner som gäller och hur man bör tänka inför midsommarhelgen.

    En teckentolkad version finns i pressmeddelandet.

Foto: TT

Om hälsovård, sjukvård och äldrevård med anledning av covid-19

Coronapandemin har haft stor påverkan på hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Här hittar du regeringens beslut och åtgärder med anledning av coronapandemin. Använd filtret längre ned på sidan för att hitta regeringsbeslut, aktuell lagstiftning eller information om en viss åtgärd.

Foto: TT/Jeppe Gustafsson

Frågor och svar om Socialdepartementets arbete med coronapandemin

Många undrar om regeringens arbete med coronapandemin. Här hittar du uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna som kommer till Socialdepartementet.

Foto: TT

Frågor och svar om regeringens arbete med vaccin mot covid-19

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om regeringens arbete med vaccin mot covid-19.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Vårbudgeten 2021: Åtgärder inom Socialdepartementets områden

Regeringen ger i vårändringsbudgeten för 2021 en rad förslag inom Socialdepartementets område som ska öka välfärden i Sverige. Regeringens förslag bygger på en överensstämmelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Innehåll om folkhälsa och sjukvård

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 3165 träffar.