Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Presentation av den ekonomiska vårpropositionen 2024

    Den ekonomiska vårpropositionen 2024 lämnas till riksdagen den 15 april klockan 08.00. Samtidigt lämnas även vårändringsbudgeten. Finansminister Elisabeth Svantesson presenterar vårbudgeten vid en pressträff klockan 08.30.

  • Uppdrag för att stärka kunskapsläget om förkylningar och luftvägsbesvär

    Regeringen ger Statens beredning för medicinsk och social utvärdering i uppdrag att undersöka kunskapsläget för effekten av produkter som påstås motverka förkylningar. Samtidigt får Folkhälsomyndigheten i uppdrag att undersöka faktorer i inomhusmiljön som kan påverka luftvägsbesvär och luftvägsinfektioner hos barn.

  • Nationell samordnare ska stärka samhällets förmåga att förebygga suicid

    Regeringen har utsett Karin Schulz till uppdraget som nationell samordnare med uppdrag att stärka och utveckla det suicidpreventiva arbetet, till stöd för och tillsammans med regeringen och berörda myndigheter, särskilt Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen.

Den 11 april presenterade regeringen under en presskonferens ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten.  Ministrar som deltog var Carl-Oskar Bohlin och Acko Ankarberg Johansson.
Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

385 miljoner kronor till satsningar på civilt försvar och cybersäkerhet

Den 11 april presenterade regeringen ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten. Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret.

Loreen
Loreen - vinnare av regeringens musikexportpris 2023. (Bilden är beskuren) Foto: Charli Ljung

Loreen fick regeringens musikexportpris 2023

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell delade den 10 april ut regeringens musikexportpris till Loreen. Regeringens hederspris tilldelades Europe och regeringens hedersomnämnande tilldelades Melodifestivalen.

Porträtt av Ebba Busch i halvfigur.
Pressträff med energi- och näringsminister Ebba Busch. Foto: Regeringskansliet

Nytt Förenklingsråd ska minska företagens regelbörda

Som en del av regeringens offensiva förenklingsagenda inrättar regeringen nu ett Förenklingsråd för att minska företagens regelbörda och administrativa kostnader. Rådet ska bland annat föreslå hur befintliga svenska regelverk kan förenklas och lämna förslag på andra förenklingsåtgärder som ska göra det lättare för företag att följa regelverken.

Statsminister Ulf Kristersson och föreningen Unizons ordförande Olga Persson
Statsminister Ulf Kristersson träffade Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Mäns våld mot kvinnor måste bekämpas med samma kraft som gängkriminaliteten

Statsminister Ulf Kristersson och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg träffade Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

Billström sitter i Natos mötesrum tillsammans med andra utrikesministrar
Utrikesminister Tobias Billström deltar på Natos utrikesministermöte. Det är första gången Sverige deltar som fullvärdig medlem i Nato. Foto: Nato

Utrikes­minister Tobias Billström deltog i Natos utrikes­ministermöte

Den 3–4 april delog utrikesminister Tobias Billström i Natos utrikesministermöte i Bryssel. Sverige deltog för första gången som allierad i Nato. Ett möte hölls även mellan Natos utrikesministrar och Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba.

Statsminister Ulf Kristersson och USA:s utrikesminister Antony Blinken.
Statsminister Ulf Kristersson, USA:s utrikesminister Antony Blinken och utrikesminister Tobias Billström under deponeringen. Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Sverige är medlem i Nato

Torsdagen den 7 mars överlämnade statsminister Ulf Kristersson Sveriges anslutningsinstrument till USA:s regering, som är så kallad depositarie för nordatlantiska fördraget. Därmed är Sverige medlem i Nato.

Illustration: Regeringskansliet

Krafttag för att bekämpa gängkriminaliteten

Den organiserade brottsligheten är systemhotande. Samhällets motståndskraft och handlingskraft mot den här kriminaliteten måste förstärkas i grunden. Regeringen har därför tagit fram Sveriges första nationella strategi mot organiserad brottslighet. Den innehåller prioriteringar, åtgärder och mål för att öka samhällets motståndskraft och handlingskraft mot den organiserade brottsligheten.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 35248 träffar.

Laddar...