Life science-strategin: Kompetensförsörjning, talangattraktion och livslångt lärande
Kompetensförsörjningen för life science-företag och offentlig sektor måste säkerställas för att Sverige ska kunna hävda sig som en ledande life science-nation.
Sidan uppdateras löpande.

7.1 Goda möjligheter till livslångt lärande |
Forskning, frihet, framtid – kunskap och innovation för Sverige (publicerad 17 december 2020) |
7.2 Effektiv samverkan för kompetensförsörjning |
7.3 Sverige ska erbjuda konkurrensmässiga förutsättningar för internationell rekrytering |
Skattelättnaden för experter, forskare och andra nyckelpersoner utvidgades från och med 2021 från att gälla de tre första åren av den tidsbegränsade vistelsen i Sverige till att i stället gälla under högst fem år räknat från den dag vistelsen i Sverige påbörjades. Ändringen innebär att de svenska reglerna i större utsträckning motsvarar reglerna i andra länder i Europa, vilket gör reglerna mer konkurrenskraftiga.
För att särskilt hjälpa unga företag att rekrytera och behålla kvalificerad personal utvidgas och förenklas reglerna om lättnad i beskattningen av personaloptioner. |

Kontakt
Life science-strategins åtta prioriterade områden
Life science-konferensen 2022: Område 7
Den 17 januari 2022 genomfördes den nationella life science-konferensen. Konferensen fokuserade på konkreta resultat och effekter av de insatser som görs runt om i landet.
Videopodden: Kompetensförsörjning och livslångt lärande
Lyssna på samtal om talangattraktion och livslångt lärande, alltid högaktuellt! Rektorerna Jan-Ingvar Jönsson, Linköpings universitet, och Erik Renström, Lunds universitet, lyfter kompetensförsörjning som en nyckelfråga för life science.