Närings­departementet

Näringsdepartementet har ansvar för frågor som rör bolag med statligt ägande, näringsliv, innovation, landsbygd, livsmedel och regional utveckling.

Aktuellt från Näringsdepartementet

  • Omsättningsbaserat stöd till enskilda näringsidkare

    Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet föreslår regeringen ett stöd på 3,5 miljarder kronor till dessa företag under 2020. I budgetpropositionen för 2021 föreslås att ytterligare 1,5 miljarder kronor avsätts för 2021. Regeringens förslag föreslås träda ikraft så snart som möjligt och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

  • För företagare med anledning av covid-19

    Många företagare hör av sig till Regeringskansliet med frågor om de åtgärder som regeringen har vidtagit för att stödja och underlätta för företag att ta sig igenom den här krisen. Här finns samlad information om dessa åtgärder.

Foto: Näringsdepartementet

Pressträff om nya åtgärder med anledning av coronaviruset

Måndag den 15 juni höll regeringen, Centerpartiet och Liberalerna pressträff om nya åtgärder med anledning av coronaviruset. Pressträffen leddes av näringsminister Ibrahim Baylan, finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund, Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl och Liberalernas näringspolitiska talesperson Arman Teimouri.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Pressträff om besöksnäringen 11 juni

Torsdag den 11 juni höll näringsminister Ibrahim Baylan pressträff tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, Visitas vd Jonas Siljhammar och Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt.

Regeringskansliet

Gröna jobb viktig åtgärd mot arbetslöshet under coronakrisen

Regeringen nysatsar på gröna jobb för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Satsningen ska lindra arbetslösheten kopplad till det pågående utbrottet av det nya coronaviruset.

Näringsdepartementet

Näringsministern informerar om...

I filmerna nedan kommenterar Näringsminister Ibrahim Baylan ett antal av regeringens åtgärder för att underlätta för näringslivet under utbrottet av det nya coronaviruset. Näringsministern informerar om...

Innehåll från Näringsdepartementet

Prenumerera

Totalt 6071 träffar.