Närings­departementet

Näringsdepartementet har ansvar för frågor som rör bolag med statligt ägande, näringsliv, innovation, landsbygd, livsmedel och regional utveckling.

Ansvarigt statsråd

Ebba Busch
Ebba Busch Energi- och närings­minister samt vice stats­minister

Aktuellt från Näringsdepartementet

 • Pressträff med anledning av energikrisen

  Fredagen den 9 december höll statsminister Ulf Kristersson, energi- och näringsminister Ebba Busch och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson en pressträff för att ge en lägesbild av det svenska elsystemet och presentera åtgärder som syftar till att dämpa elpriser och motverka risken för bortkoppling. Medverkade gjorde även Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe och Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén.

 • Regeringen remitterar förordning för utbetalning av elstöd

  Regeringen remitterar en förordning för hur utbetalningarna av högkostnadsskyddet kommer att ske. Stödet kommer i ett första steg att betalas ut till hushållen och planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar. Detta framkom under en pressträff som energi- och näringsminister Ebba Busch och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje höll onsdagen den 30 november tillsammans med Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg och Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert.

 • Hållbart byggande i trä i fokus på Into the Woods

  Ebba Busch och Sanna Marin
  Vice statsminister Ebba Busch och Finlands statsminister Sanna Marin under evenemanget Into the Woods. Foto: Lauri Heikkinen/finska regeringskansliet

  Vice statsminister Ebba Busch deltog på Into the Woods i Finland. Evenemanget är en del av initiativet Ett nytt europeiskt Bauhaus som samlar europeiska beslutsfattare för diskussioner om hållbar utveckling och skogens betydelse för den byggda miljön.

Samlad information om regeringens arbete med cementförsörjning

Cement spelar en avgörande roll för svenskt bostadsbyggande och infrastrukturprojekt samt vid underhåll och reparationer av infrastruktur. På www.regeringen.se/cement finns samlad information om regeringens arbete med att säkra en hållbar försörjning av kalksten och cement i Sverige, både på kort och lång sikt.

Innehåll från Näringsdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 3352 träffar.