Isabella Lövin

Isabella Lövin, Miljö- och klimat­minister samt vice stats­minister

Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

Miljödepartementet

Aktuellt från Isabella Lövin

 • Seminarium med Lövin om svenskt-indiskt samarbete för industrins klimatomställning

  Porträttbild
  Miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Den 27 november deltar miljö- och klimatminister Isabella Lövin på Strategic Forum India tillsammans med Indiens miljö-, skog- och klimatminister Prakash Javadekar på temat 5 år efter Parisavtalet och den tunga industrins klimatomställning.

 • Lövin besöker Tallbackaskolan i Solna

  Porträttbild utomhus vid vatten på Isabella Lövin.
  Miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin. Foto: Jens Persson/Regeringskansliet

  I eftermiddag gör miljö- och klimatminister, samt vice statsminister Isabella Lövin ett digitalt besök på Tallbackaskolan i Solna. Besöket är det första av flera skolbesök som ministern gör för att diskutera klimat och demokratifrågor med unga.

Pressmeddelande
Pressmeddelande Illustration: Regeringskansliet

Steg framåt mot en cirkulär ekonomi i Sverige

Regeringen har i dag gett Naturvårdsverket två nya uppdrag som ska bidra till Sveriges omställning till en cirkulär ekonomi. Uppdragen handlar dels om att föreslå åtgärder för att plaståtervinningen ska öka, dels om bättre miljömässig och resurseffektiv hantering av bioavfall. Besluten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Foto: Øyvind Holmstad (CC BY-SA 3.0)

Högre stödnivå för skredsäkring längs Göta älv

Regeringen har idag beslutat om en ändring i förordningen om bidrag för skredsäkring vid Göta älv som innebär att det går att få bidrag för hela eller delar kostnaden. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Foto: Andreas Palmen/Folio

Isabella Lövin i samtal om industrins klimatomställning

Den 19 november deltar miljö- och klimatminister Isabella Lövin i ett digitalt samtal under mötet Sustainable Innovation Forum om att skapa förutsättningar för den tunga industrins klimatomställning.

Foto: Regeringskansliet

Digital pressbriefing: 2020 – Ett förlorat år för klimatet?

Torsdagen den 19 november presenterade miljö- och klimatminister Isabella Lövin och Sveriges chefsförhandlare Mattias Frumerie läget för klimatarbetet, vilka processer som äger rum det kommande året och redogör för Sveriges prioriteringar under en digital pressbriefing.

Innehåll från Isabella Lövin

Prenumerera

Totalt 1007 träffar.